Bingkisan Hati Buat Tetamu

Assalamualaikum, telah lama saya berhasrat untuk menulis blog ini. Akhirnya saya berjaya melaksanakan hajat di hati. Inn Shaa Allah, akan saya kongsikan ilmu yang ada serta aktiviti keluarga saya disini. Kepada anda di luar sana bolehlah mencuba resepi yang saya kongsikan disini. Jangan lupa juga memberi komen yang membina untuk menambah baik blog ini serta berkongsi ilmu yang ada. Semoga berpuashati ye..........

Sesungguhnya yang buruk itu datang dari diri kita sendiri. Yang baik datangnya dari Allah.

Selasa, 9 Mei 2017

GLA COMPLEX SHAKLEE

Cara Makan Gla Complex yang Betul dan Tepat untuk Masalah Sengugut/Period tak Stabil

Masalah perempuan setiap bulan bila kedatangan haid..sengugut..pengalaman saya sengugut dulu, masa ni belum ketemu lagi GLA COMPLEX Shaklee...=.=.rugi nya....alahai..siap kena MC bagai, kekadang tu ponteng kuliah..saya rasa, saya bukan dalam kategori yang agak parah sehingga nak pitam ke ape..tapi seriously ia menganggu aktiviti harian saya..

semalam ada seorang customer yang ada masalah sengugut..risau nya dia sebab 3 bulan lagi nak naik pelamin..risau nya seorang perempuan bila ada masalah sengugut..sengugut petanda tahap kesuburan..macam saya dulu2 fikir..SUKAR HAMIL adalah petanda awal dengan sengugut..hati2 ye kawan2..dan dia terus order GLA COMPLEX..=))

nah..#Testimoni yang berjaya atasi sengugut dengan GLA COMPLEX 

testimoni sengugut hilang dengan gla complex shaklee



Dalam entry ni, saya nak kongsikan cara makan yang betul GLA COMPLEX SHAKLEE bagi yang menghadapi masalah sengugut..

Cara makan GLA untuk masalah Haid tidak teratur dan Senggugut 

Untuk haid tidak teratur atau senggugut
  • Makan 1 biji selepas dinner sehingga haid teratur
    Jika tiada kesan dalam 2 minggu, ambil 2 biji sehari … 2 biji sblm tidur atau 1 biji slps lunch dan 1 biji lps dinner
  • Bila haid dah normal….ambil 1 biji sahaja setiap hari slps dinner
  • Ambil setiap hari walaupun ketika period


  

Bila dah period stabil..sengugut dah xde.senang la nak kira waktu subur untuk kehamilan  nanti..amin..

rezeki anak tu semua dari NYA, tapi kita sebagai hambaNYA kena beriktiar jugak kan..

Kebaikan untuk dikongsi bersama..

please jangan segan jangan malu..bagi peluang untuk saya bantu anda:.

hubungi saya k.. 


p/s : PROMOSI KULIT CANTIK DENGAN VITAMIN C DAN E BULAN NI..jom order..

pm/contact : FB Rahila Hamza🌸
  
Sid : 1072687🌸

phone/sms/whatsApp:012-7471637🌸

fanpage : Pengedar Shaklee Kluang Johor🌸

Email : ellafifi335@gmail.com 🌸

Sabtu, 5 November 2016

Assalamualaikum...
Lama tak update blog ni.  Baru hari ini berkesempatan nak jenguk. Berangan-angan nak update tentang Produk Shaklee kali ini.  Jom tengok apa yang patut.

PROMOSI NOVEMBER 2016 - ALFALFA (RAJA SEGALA TUMBUHAN)

Gandingan mantap ALFALFA & RAKAN-RAKAN.

Set Slimming
Alfalfa + Lecithin

Milkbooster / Energybooster
Alfalfa + ESP

Set Keintiman Suami Isteri
Alfalfa + Vitamin E

Elergy / Eczema
Alfalfa + Vitamin C

Astma /Kurangkan Kolesterol / Gout / Slimming
Alfalfa + Omega Guard

Mengubati Period Pain / Diabetis
Alfalfa + GLA Complex

Super Detox
Alfalfa + Herblax

Nak upload gambar tak tau camane plak...
Next update baru letak gambar lah ya..

Yang nak bertanya, yang suka dengan produk SHAKLEE ni, boleh wasap 0127471637.



Jumaat, 25 April 2014

AISKRIM


AIS KRIM ALA PADDLE POP

Bahan:
1/2 tin Susu pekat
3 cawan Susu segar
2 sdt ovellate
2 sdt esen vanila
Sedikit pewarna biru, hijau, merah & kuning

Cara:
1.  Mixer semua bahan selama 20 minit @ kembang & gebu (coz guna blender tak muat).
2.  Asingkan dalam bekas & letak pewarna.
3.  Tuang dalam bekas ais krim selapis demi selapis hingga habis.
4.  Simpan dalam peti sejuk beku.  Biarkan keras. (Saya simpan semalaman).
5.  Siap...! Selamat mencuba.



RESEPI 2

AISKRIM

Bahan:
1 biji Telur*
1 tin Susu cair*
1/4 tin Susu pekat*
1 sdt Esen vanila*
1 sdb Ovellate*

Bahan Perasa:
Coklat emulco
Strawberry emulco
Vanila

Bahan Hiasan:
Coklat rice       }
Coklat dot dot } bahan hiasan ikut kreativiti masing2 ya.

Cara:
1.  Masukkan semua bahan bertanda ( * )ke dalam mangkuk adunan.
2.  Pukul @ mixer adunan 15-20 minit @ kembang & gebu & jadi tekstur aiskrim.
3.  Asingkan ke dalam beberapa mangkuk & letak bahan perasa.
4.  Masukkan ke dalam bekas aiskrim & simpan dalam peti sejuk beku.  Biarkan keras @ simpan semalaman.
5.  Siap...! Selamat mencuba...


*** Gambar ihsan sahabat FB.


Isnin, 7 April 2014

AYAM PANGGANG KENNY ROGER'S



AYAM PANGGANG KENNY ROGER'S

Bahan Utama:

* 1 ekor ayam 


Bahan-bahan untuk perap ayam : 

* 3 biji bawang besar 
* 4 biji bawang putih 
* 1 inci halia 
* 2 atau 3 sudu besar sos lada hitam 
* 2 sudu besar madu 
* 1 ketul kiub ayam 
* 2 sudu besar gula pasir 
* 2 sudu besar herba campuran 
* 1 1/2 sudu teh garam halus 
* Sedikit air 
* Sedikit mentega 



Cara-cara:

1. Campur kesemua bahan make-up dengan sedikit air dan kisar. 
2. Lumurkan keseluruhan bahan tadi diluar dan dalam ayam yang telah dibersihkan. 
3. Perap selama 2 jam, semalaman pun boleh. 
4. Sapu sedikit mentega keseluruhan ayam dan bakar/panggang. Bakar selama 1 1/2 jam atau sehingga ayam masak. 

SELAMAT MENCUBA....!


Ahad, 6 April 2014

APAM GULA HANGUS


APAM GULA HANGUS

Bahan-bahan:

( loyang 11x11 inc. )
1 1/2 cwn (300g) gula pasir*
2 cwn (400g) air
1 cwn (200g) gula pasir
4 biji telur - grade A
4 cwn (400g) tepung gandum
4 sk rata bicarbonate of soda
1 tin susu cair



Cara-cara:

Goreng gula pasir* hingga hangus dan tuangkan air dan masak hingga mendidih dan gula larut dan sejukkan.
Tepung dan b. soda di ayak.
Telur dan gula di kisar dlm blender hingga gula hancur dan tuangkan kedlm sebuah mangkuk.
Masukkan campuran tepung dan susu cair kedlm adunan telur dan gaul hingga rata.
Tuang pula gula hangus dan gaul lagi hingga sebati. Tapis adunan utk mendapat adunan yg halus.
Tuang adunan ke dalam loyang yg telah digris dan dipanaskan dlm kukusan terlebih dahulu dan kukus selama 45 min.Pastikan penutup kukusan dibalut dgn kain supaya air wap tidak masuk ke dlm kuih.
Biarkan apam sejuk di dlm loyang. Potong apam dan sajikan dgn kelapa parut putih yg dikukus bersama sedikit garam.
Jika menginginkan kuih apam yg tebal, gunakan loyang 10x10 inc. tapi masa kukusannya hendaklah ditambah sedikit.
Apam_karamel Menggunakan acuan kecil....

SuperRich Puteri Vanilla (Formerly known as... SuperRich Perfect Lady) (Red Hot! Item)

SuperRich Puteri Vanilla (Formerly known as... SuperRich Perfect Lady) (Red Hot! Item)


INGIN KELIHATAN 'GORGEOUS, AWESOME & PASSIONATE'?
SPV penyelesaiannya...

1- Hasil gabungan terbaik terdiri daripada ekstrak buah tomato, manggis, delima, biji anggur, biji apricot, durian belanda, pueraria yang terpilih, manjakani, madu, kurma, Oligo, habbatussauda, maquiberry, protein soya dan vitamin B17 menjadikan SuperRich Perfect Lady cukup khasiat umpama memakan gabungan 15 makanan tambahan/jamu/vitamin untuk tampil anggun, menawan dan menggiurkan.
2- Memontokkan eset utama wanita (pinggul dan payudara) . Montok secara semuajadi.

3- Menegangkan dan menganjalkan payudara yang kendur terutama sekali bagi wanita yang mempunyai payudara yang jatuh selepas melahirkan bayi dan selepas berhenti menyusukan bayi.
4- Memejalkan dan membentuk pinggul sesuai untuk wanita yang berpunggung leper/ kecil dan ingin punggung yang seksi seperti artis Hindustan. Pastinya bentuk badan anda lebih menarik dengan memiliki aset punggung idaman suami anda.

5- Menjadikan kulit anjal dan muda. Kesan bukan setakat pada payudara tetapi menyeluruh termasuk menghasilkan kulit yang halus mulus seperti muda remaja. Manfaat dua dalam satu yang anda perolehi hasil pengambilannya pastinya menguntungkan anda.
6- Dapat mengetatkan vagina bagi wanita yang menghadapi masalah vagina longgar dan keputihan. Suami pasti tersenyum gembira sampai termimpi-mimpikan anda setiap malam.
7- Mengembalikan rahim ke kedudukan asal dan menyeimbangkan hormon sesuai untuk mereka yang merancang untuk mendapatkan zuria 
8- Meransang bahagian dalam miss v untuk menghasilakn cecair semulajadi/pelincir.
9- Menguatkan otot pelvis selepas melahirkan bayi dan menguatkan bahagian dalaman yang memainkan peranan 'grip'. Semestinya menjadi idaman setiap pasangan. Mengembalikan keperawanan seperti malam pertama. Dara selepas melahirkan.
10- Mengekalkan awet muda walau sudah berusia. Bak kata orang pantai timur. "Awet Mudo Sokmo".


Siapakah yang memerlukan SuperRich Puteri Vanilla(SPV)?
-----------------------------------------------------------------------------------

1. WANITA YANG BELUM BERKAHWIN:

Seawal 4 hari SPV menjadikan susuk badan anda berubah. Rupa mukabumi yang mendatar menjadi beralun dan berombak. Penampakan rupa bentuk payudara yang montok dan ampuh juga bentuk punggung yang naik bulat dan pejal.

2. WANITA YANG SUDAH BERKAHWIN:

Seawal 4 hari SPV menyebabkan mata suami anda yang rabun menjadi celik bersinar disebabkan susuk tubuh anda yang berstatus Mak Dara Anak Lapan berubah menjadi Anak Dara Pujaan di malam pertama. Lurah yang hambar kembali menjadi Lurah Dalam. Lorong yang Longgar kembali menjadi Ketat dan Grip yang Super Hebat!

3. WANITA YANG SEDANG BERPANTANG / LEPAS BERSALIN / SEDANG MENYUSUKAN ANAK:

SPV juga mampu mempercepatkan proses penyembuhan luka, mengecutkan rahim, mencuci rahim (mengeluarkan semua darah kotor) serta memperbanyakkan susu badan. Ia jua menguatkan otot pelvis selepas melahirkan bayi dan menguatkan bahagian dalaman yang memainkan peranan 'grip'.

4. WANITA YANG INGINKAN ANAK / SEDANG BERUSAHA MENDAPATKAN ZURIAT:

SPV mengembalikan rahim ke kedudukan asal dan menyeimbangkan hormon sesuai untuk mereka yang merancang untuk mendapatkan zuriat.

IN SHAA ALLAH, andai kita berusaha untuk memperbaiki kesihatan dan kecantikan luar dan dalam, pasti akan mendapat hasil yang diinginkan.

Dengan izin Allah, kami mampu menjadikan para wanita kembali GEMBIRA & TERSENYUM!!!



!!!TESTIMONI!!!






BEST...!

Jumaat, 4 April 2014

KEK KEJU BELANG



KEK KEJU BELANG

Bahan-bahannya:
500gm krim keju - biarkan lembut
1/3 cawan gula castor
2/3 cawan susu cair
5 biji kuning telur
1 cawan tepung gandum        }
2 sdb tepung kastard              } diayak.
1 sdt serbuk penaik                }
5 biji putih telur
1/4 sdt garam
1/3 cawan gula castor
2 sdb serbuk koko

Cara-cara:
1.  Alas dasar & lenser tin 20sm.  Jerang air di dalam pengukus.
2.  Putar krim keju hingga halus.  Masukkan 1/3 gula & putar hingga gebu.
3.  Masukkan susu & kuning telur.  Kacau rata.
4.  Ayak kan tepung gandum, tepung kastard & serbuk penaik.  Pukul lagi hingga sebati.
5.  Dalam mangkuk lain, putar putih telur & garam hingga separuh kental.
6.  Masukkan gula & putar hingga kental (meringue).
7.  Kaup balik kan dalam adunan krim keju.
8.  Bahagikan kepada 2 bahagian. 1 bahagian diletakkan serbuk koko.
9.  Sudu kan berselang seli di dalam tin.
10.  Tutup bahagian atas tin dengan aluminium foil.  Kukus selama 45 minit atau hingga masak.

SELAMAT MENCUBA....!